Passies

Xenomobile is ontstaan uit diverse passies, deze passies heb ik nog steeds en hebben dus veel raakvlakken met het bedrijf. Voor geinteresseerden hier een overzicht van dingen die ik naast Xenomobile onderneem:
Voertuigen vervullen binnen Xenomobile een speciale rol, eigenlijk is Xenomobile ontstaan uit het sleutelen aan- en maken van voertuigen (zie ook geschiedenis). Het betreft hier vooral oldtimer bromfietsen, waarbinnen weer een speciale rol is weggelegd voor bakbromfietsen. Maar ook oldtimer auto’s kunnen rekenen op aandacht.

Tevens bouwt Xenomobile voertuigen (fietsen, (bak-)bromfietsen, etc.). Er worden bakbrommerraces georganiseerd waar fanatiek aan wordt deelgenomen.

Aluminium bak bakbrommer

Bij de nieuwe bak is gekozen voor aluminium als basismateriaal, om het gewicht laag te houden.

Nieuwe voorwielophanging Bakbromfiets

Na jarenlang te hebben gereden met een redelijk starre, zonder schokdemping afgemonteerde voortrein, werd het tijd voor meer comfort en een lichtere constructie van ophanging en bak.

Powertool racing

Powertoolracing is een “sport” waarbij men races houdt met voertuigjes die worden voortgedreven door een krachtbron uit een stuk gereedschap.

Bakbrommer racing

Elk jaar worden , naast verschillende andere bakbrommer-evenementen, de Nationale Bakbrommer Kampioenschappen gehouden. Ook ik neem hier actief aan deel. Het deelnemersveld bestaat uit zo’n 80 bakbrommers van allerlei soorten en maten. Ik strijd mee in de 50 cc klasse. start uursrace

Project: Toyota Crown 1970

Deze Toyota Crown behelst een groot project, de auto is erg rot en roestig, maar ik heb er grote plannen mee.

Apollo

Dit is een (in extreme mate) aangepast bakbromfietsframe van het merk Apollo, Het frame is verstevigd, de motor- en achterwielophanging aangepast etc. De bak is voorzien van allerlei aanpassingen voor meer comfort en veiligheid van de “bakkenist” tijdens races. Tevens heeft de bak een ingebouwd tunnelsysteem om het motorblok van rijwind te voorzien. De motor […]

Opel Blitz

Dit is de prive Opel Blitz kampeerauto, die in de loop der jaren wordt gerestaureerd, deze bus wordt stukje bij beetje aangepakt, er wordt bewust voor gekozen de bus niet in “nieuwer dan nieuwstaat” terug te brengen. Het is een meer dan 40 jaar oud bedrijfsvoertuig en dat mag je blijven zien.