Decors

In de decorbouw ligt de oorsprong van Xenomobile, ook rekwisietenbouw en setdressing behoren hiertoe. Men kan hierbij denken aan statische decors, maar decorstukken van Xenomobile zijn ook vaak dynamisch, deze beweging wordt meestal mechanisch bewerkstelligd en aangedreven door een elektromotor of handmatig. Natuurlijk zijn ook andere systemen mogelijk.

Alle decorstukken worden door mij zelf ontworpen en gemaakt, het komt wel voor dat er decorstukken worden gemaakt die elders zijn ontworpen, maar dat gebeurt zelden.

IJskar voor de SP

Meedenken aan en uitvoeren van een ijscowagen.

Set Brabantse Dorpen Derby

Voor de uitzending van de finale van de “Brabantse Dorpen Derby” 2010 is een set gebouwd in een grote magazijnhal van een tractorhandelaar.

Tafel voor Talkshow

Voor een talkshow van Ernest van der Kwast, over boeken en schrijvers, in de Openbare Bibliotheek van Den Haag, is een tafel ontworpen en gemaakt.

Zwaarden Kamps en Kamps

Voor de nieuwe voorstelling van “Kamps & Kamps” zijn twee lichtgewicht, ijzeren zwaarden gemaakt uit blank staal en diverse ready-mades.

Decor Rauher Engel

Voor de nieuwe jeugdvoorstelling van Rauher Engel is een decorattribuut gemaakt, wat een multifunctioneel karakter heeft.

Talkshowtafel

Deze rauw vormgegeven talkshowtafel is vervaardigd uit ruw eiken vloerdelen in een kader van grof stalen profielen.

Decor De Appel, Oerol 2009

Voor de Oerol-voorstelling “Blik” van theater De Appel zijn twee voertuigen dermate aangepast dat ze met de hand grotendeels te demonteren zijn.

Katheder met mikpunt

Speciaal op aanvraag vervaardigde lessenaar.